Karnawałowe przysmaki
Lekkie jak chmurka, puszyste ze złotą chrupiącą skórką, roztaczające wokół siebie cudowny zapach...idealne ciasto drożdżowe. Takie oto ciasto zostało przygotowane podczas zajęć z pracowni gastronomicznej przez uczniów klasy III Kucharz Branżowej Szkoły I Stopnia. Uczniowie w tym dniu sporządzili różnego rodzaju, przepyszne drożdżówki według podanej receptury gastronomicznej. Wśród wypieków znalazły się drożdżówki z masą budyniową, marmoladą oraz z masą makową i bakaliami. Wszyscy uczniowie świetnie ze sobą współpracowali oraz pomagali sobie wzajemnie .Na koniec po przygotowaniu drożdżówek, pozostało już tylko najprzyjemniejsze-czyli wspólna degustacja przy herbacie a unoszący się zapach świeżo pieczonych drożdżówek roznosił się po całej szkole i przyciągał osoby chętne do spróbowania takich pyszności.
S. Studzińska