Tutaj powinien być opis

Carvingowe kompozycje owocowo-warzywne

W kolejnej prezentacji carvingowej, młodzież Szkoły Branżowej I Stopnia z klasy III K8 w dalszym ciągu kontynuuje tworzenie różnorodnego rodzaju magicznych kompozycji z owoców i warzyw. Tym razem młodzież rzeźbiła ozdoby z owoców i warzyw takich jak: kiwi, pomarańcza, melon, ananas, grejpfrut, dynia, papryka, marchew, por, seler, ogórek, pomidor. Uczniowie w ten sposób nabywają, także umiejętności dekorowania potraw za pomocą odpowiednio uformowanych, lisci, kwiatów, palm i kompozycji przestrzennych ptaków oraz innych dodatków dekoracyjnych, które będą stanowiły dekorację na stołach okolicznościowych np. urodziny, imieniny itp. Dzięki takim motywom dekoracyjnym, posiłki będą wyglądały smacznie, a przede wszystkim estetycznie. Bardzo ważną rolę w wykorzystaniu takich wzorów rzeźb i kompozycji pełnią odpowiednie noże i narzędzia. To dzięki nim mozna tworzyć niesamowite dzieła owocowo-warzywne. Zapraszamy do obejrzenia poniższej fotorelacji. Zajęcia realizowane był w ramach projektu  "W drogę po rozwój  - mobilność kadry PZPSW w Hrubieszowie" nr projektu 2021-1-PL01-KA122-SCH- 00001529, który realizowany jest  ze środków Unii Europejskiej w ramach Programu Erazmus +.

S. Studzińska