 
Carvingowe kompozycje owocowo-warzywne
Uczniowie klasy III K Branżowej Szkoły I Stopnia stworzyli przepiękne, artystyczne kompozycje z owoców i warzyw. Takie dzieła wymagają dużych umiejętności twórczych, a przede wszystkim precyzyjności i umiejętności konstruktorskich. Carving czyli zabawa przez sztukę precyzyjnego rzeźbienia w warzywach i owocach takich jak arbuz, melon, kiwi, ananas, banan, mango, granat, marchew, por, papryka. Takie zajęcia w pracowni Carvingowej mają na celu wzbogacać umiejętności, trafności doboru kolorów, odcieni naturalnych barw owoców i warzyw. Dopełnieniem wszystkich zajęć w pracowni było wykorzystanie owoców i warzyw z carvingu do przyrządzenia pysznych, a przede wszystkim zdrowych wzbogaconych w witaminy kolorowych koktajli owocowo-warzywnych. Wykonane motywy roślinne i zwierzęce mogą Państwo ujrzeć w poniższej fotorelacji.
S. Studzińska
 
                      