 
Szkolenie branżowe nauczycieli Szkoły Branżowej I Stopnia
W dniach 11-15 lipiec 2022 r. nauczyciele teoretycznych i praktycznych przedmiotów zawodowych z branży gastronomiczno-hotelarskiej z naszego ośrodka uczestniczyli w wyjazdowym szkoleniu zorganizowanym przez Pana Marcina Sikorę, szefa kuchni Hotelu Artis w Zamościu. Celem szkolenia branżowego było doskonalenie umiejętnościi kwalifikacji zawodowych potrzebnych do wykonywania pracy nauczyciela przedmiotów zawodowych. Uczestnicy mieli okazję zapoznać się zasadami funkcjonowania hotelu, z zasadami obsługi gości oraz organizacji przyjęć okolicznościowych, strefy relaksacyjnej w tym spa. Pracując przy przygotowywaniu posiłków, ich ekspedycji, poznali zasady funkcjonowania kuchni hotelowej, jednocześnie wzbogacając swój warsztat pracy o znajomość nowoczesnych metod i technik kulinarnych, zdobycie nowych doświadczeń zawodowych. W ramach praktycznego szkolenia po okiem szefa kuchni zostały przygotowane potrawy z ryb, owoców morza, mięsa, drobiu oraz zupy krem. Nauczyciele zapoznali się ze specyfiką pracy w rzeczywistych warunkach w branży gastronomicznej od strony administracyjnej i praktycznej.
Czas szkolenia upłynął w miłej i sympatycznej atmosferze. Uczestnicy szkolenia serdecznie dziękują Panu Marcinowi Sikorze za pełen profesjonalizm szkolenia.
Tekst: A. Kozicka
 
                      