Tutaj powinien być opis

Naleśnik w roli głównej

Naleśnik – proste danie mączne smażone na patelni. Można powiedzieć, że nasi wychowankowie są mistrzami  naleśnikowymi. Przygotowanie ciasta oraz jego smażenie to zajęcie dla miłośników kulinarnych wyzwań.  I choć wydaje się, że to proste danie to daje wyjątkowe możliwości. Przygotowane naleśniki można posypać cukrem pudrem, cynamonem lub polać sosem, można je podać z ulubionym nadzieniem, np. z powidłami, pokrojonymi owocami, dżemem, twarożkiem, kremem czekoladowym a czasami z parówką i żółtym serem. Naleśniki można również podawać z farszem mięsnym, warzywnym lub grzybowym oraz z wieloma innymi dodatkami, wtedy jednak po zwinięciu i obsmażeniu nazywa się je krokietami. Podczas zajęć kulinarnych z naleśnikiem w roli głównej, każdy łasuch znajdzie dla siebie coś pysznego.

R. Cibis