Tutaj powinien być opis

II WOJEWÓDZKI KONKURS WIEDZY GASTRONOMICZNEJ

Dnia 30.03.2017 r. uczniowie zasadniczej szkoły Zawodowej uczestniczyli w II wojewódzkim Konkursie wiedzy gastronomicznej w Ośrodku Specjalnym w Lublinie. Tematyka wiodąca konkursu dotyczyła zagadnień z zakresu oceny towaroznawczej warzyw, ziemniaków i grzybów i ich zastosowania w produkcji gastronomicznej. Konkurs miał charakter testu zawierającego 40 pytań, rywalizacja była dość duża ponieważ brały w niej udział wszystkie szkoły specjalne naszego województwa. Nasza szkoła już po raz drugi uczestniczyła w tak wspaniałym przedsięwzięciu i ponownie zostaliśmy bardzo miło zaskoczeni bogatym harmonogramem spotkania. Uczniowie mieli okazję wysłuchać wykładu na temat ,, Bakterie w żywności – nasi przyjaciele czy wrogowie”, prowadzonego przez Panie  dr inż. Agnieszkę Malik oraz dr inż. Katarzynę Skrzypek, pracowników naukowych Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Po pisemnych eliminacjach uczniowie wysłuchali kolejnego wykładu na temat ,, Przygotowanie uczniów do potrzeb rynku pracy”, prowadzonych przez Panie,  mgr Agnieszka Najda, mgr Magdalena Fatyga – nauczycieli Ośrodka. Wisienką na torcie był wspaniały pokaz kulinarny  w wykonaniu Pana Bartosza Sadowskiego, szefa kuchni restauracji OD KUCHNI – pracownia gastronomiczna. Na zakończenie spotkania było rozstrzygnięcie konkursu i ogłoszenie wyników, nagrodzeni zostali wszyscy uczestnicy konkursu. Nasi uczniowie wrócili z konkursu wzbogaceni o różnorodną wiedzę oraz nowe doświadczenie.