Szkolny konkurs wiedzy gastronomicznej "Warzywa, ziemniaki i grzyby"
W dniu 9 marca 2017 r. w naszej placówce odbył się szkolny konkurs wiedzy gastronomicznej "Warzywa, ziemniaki i grzyby." Konkurs skierowany był do uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej kształcących się w zawodzie kucharz. Konkurs miał na celu przybliżenie zagadnień związanych z przygotowaniem, wartością odżywczą i zastosowaniem poszczególnych surowców w produkcji potraw, a także rozwijanie zainteresowań uczniów.
W wyniku zaciętej rywalizacji wyłoniono najlepsza trójkę uczestników . Oto i ona:
I miejsce Diana Pawelec – kl III ZSZ
II miejsce Daniel Głuch – kl III ZSZ
III miejsce Gabriela Gąsior – kl I ZSZ
Zwycięzcy będą reprezentować naszą szkołę w II Wojewódzkim Konkursie Wiedzy Gastronomicznej w Lublinie.
Wszystkim uczestnikom dziekujemy i życzymy dalszych sukcesów szkolnych.