Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne prowadzone przez pana Marcina Sikorę - szefa kuchni renomowanej restauracji,realizowane są w ramach projektu „Od kreatywności do samodzielności”. Te zajęcia to przepyszna podróż do krainy smaku, aromatu oraz kompozycji składników w różnych odsłonach. W czasie warsztatów uczestnicy poznają tajniki kuchni, bawią się smakiem, kolorem, dodatkami, ułożeniem na talerzu.
Adepci sztuki kulinarnej mają jedyną okazję podpatrzenia jak pracuje profesjonalny kucharz. Dziś wspólnie przygotowali na przystawkę - placki z buraka cukrowego chipsem z boczku i sosem z kwaśnej śmietany z cebulką – plince z pomoćką, na danie główne - comber wieprzowy faszerowany warzywami, koszotto z pęczaku z duszonymi kurkami, na deser podano terrinę z trufli czekoladowych ze śliwkami z wanilią i kruszonką z orzechów laskowych i pistacji.
Realizacja powyższego zadania możliwa jest dzięki uzyskanej dotacji z Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w Lublinie. Zadanie zostało dofinansowane przez Województwo Lubelskie ze środków PFRON.