Wojewódzki Konkurs Wiedzy Gastronomicznej - Lublin 2016
W dniu 18.03.2016r w SOSW w Lublinie odbył się Wojewódzki Konkurs Wiedzy Gastronomicznej o tematyce "Technologia mięsa zwierząt rzeźnych’’, w którym udział wzięli nasi uczniowie z Zasadniczej Szkoły Zawodowej z kl. III – Anastazja Nowicka, Anna Baraniecka i Paweł Gołębiewski.
Program konkursu był bardzo bogaty w różnego typu atrakcje jak: wykład „Zmysły w ocenie jakości żywności’’, który prowadziła dr hab. Joanna Stadnik - pracownik naukowy Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie oraz pokaz kulinarny w wykonaniu Pana Bartosza Sadowskiego, szefa kuchni restauracji ,,OD KUCHNI’’. Uczniowie mieli również możliwość poznania i wysłuchania wielu ciekawych osobowości m.in. z Uniwersytetu Przyrodniczego –Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii oraz Lubelskiego Kuratora Oświaty.
Uwieńczeniem wspaniałego dnia było oczywiście ogłoszenie wyników i rozdanie wspaniałych nagród takich jak: jednodniowe warsztaty kulinarne u szefa kuchni w restauracji ,,OD KUCHNI’’, które wygrała nasza uczennica Anastazja Nowicka. Gratulujemy.