Tutaj powinien być opis

Warsztaty kulinarne „Wielkanocne wypieki”

W dniu 20 marca 2018 r. w naszym ośrodku odbyły się warsztaty kulinarne skierowane do uczniów klasy III Gimnazjum. Celem warsztatów było poznanie tradycyjnych wypieków związanych ze Świętami Wielkanocnymi, wykształcenie praktycznych umiejętności cukierniczych oraz przybliżenie zawodu cukiernika dla przyszłych uczniów. Podczas warsztatów powstały pyszne babki piaskowe, babeczki drożdżowe, króliczki z ciasta drożdżowego, muffiny oraz drobne kruche ciasteczka cytrynowe. Zaangażowanie uczniów było ogromne, wykazali się pomysłowością i wielką determinacją. Uczyli się precyzyjnego wykonywania czynności z przestrzeganiem zasad bezpieczeństwa i higieny pracy pod nadzorem starszych kolegów i koleżanek z klasy III ZSZ. Podsumowaniem zajęć była wspólna konsumpcja przygotowanych smakołyków.